Projekti‎ > ‎

Kolesarjenje

Kolesarjenje po Loškem Potoku je naša skoraj vsakoletna prireditev, ki poteka zadnjo nedeljo v mesecu avgustu, tik pred začetkom novega šolskega leta.

Kolesarjenje smo prvič organizirali leta 1999 in že takrat je bil odziv krajanov izredno pozitiven. Tekme, ketere osnovni namen je predvsem v druženju in ne toliko v tekmovanju, se je udeležilo veliko tekmovalcev različnih starosti.
Tako je bilo tudi naslednje leto, ko je bilo tekmovalcev in gledalcev še mnogo več. In tako je nehote kolesarjenje po Loškem Potoku postala tradicionalna in vsako leto težko pričakovana prireditev.

Kolesarjenje poteka po glavnih cestah v Loškem Potoku, zato je vse več udeležencev tudi iz drugih krajev, ki na ta način spoznavajo lepote Loškega Potoka.
Da pa imajo tekmovalci še večjo motivacijo za udeležbo, vsako leto prvim trem iz vsake kategorije podelimo tudi medalje in diplome. Posebna priznanja dobita tudi najmlajši ter najstarejši udeleženec kolesarjenja. Vedno pa poskrbimo tudi za vse ostale tekmovalce. Tako smo na eni izmed prireditev podeljevali kape z simboličnim našitkom našega grba, spet na drugih simbolična darilca, pa majice s kolesarskim motivom, brezplačno osvežilno limonado…

Po vsaki taki kolesarski tekmi obvezno sledi še družabno srečanje glasbi, dobri postrežbi hrane in pijače, zabavnih skečih, … Tako, da se celotna prireditev konča šele v poznih nočnih urah.

Tako kot vsako leto upamo, da bomo naročili lepo sončno vreme ter izpeljali že tradicionalno kolesarjenje po Loškem Potoku.
Vsekakor boste o podrobnejših informacijah obveščeni tudi na spletni strani pod rubriko obvestila.

Comments